Andělé v Americe Andělé v Americe Andělé v Americe Andělé v Americe Andělé v Americe Andělé v Americe Andělé v Americe Andělé v Americe Andělé v Americe Andělé v Americe

Andělé v Americe

Hra o naději v nemocném světě má premiéru v únoru. Zatím se můžete podívat na fotky ze zkoušení.
 

Dvoudílné drama amerického spisovatele Tonyho Kushnera, scenáristy Spielbergových dramat Mnichov a Lincoln, vypráví o věcech mezi zemí a nebem, o životních výhrách a ztrátách, o lásce a zradě, o nemoci a smrti, o spravedlnosti a odpuštění – a hlavně o světě jako takovém. Dramatické osudy šesti postav se vzájemně prolínají v kulisách New Yorku poloviny 80. let a splétají dohromady hluboce lidský příběh, které je cynický i dojemný zároveň. Kushnerovo epické dílo, ověnčené Pulitzerovou cenou, se stalo předlohou slavného seriálu s Al Pacinem a Meryl Streepovou a svou nadčasovost prokazuje novými inscenacemi na těch nejzvýznamnějších světových scénách. Městská divadla pražská uvádějí v limitovaném počtu repríz vždy v jediném večeru oba díly - Perestrojka a Milénium se blíží - a to v režii uměleckého šéfa Michala Dočekala.

V inscenaci uvidíte Ondřeje Pavelku, Tomáše Havlínka, Beátu Kaňokovou, Martina Donutila, Viktora Dvořáka, Evellyn Pacolákovou, Evu Salzmannovou a Filipa Březinu.