Nové komentované prohlídky

Zajímá vás architektura staveb, ve kterých mají sídla naše divadla? Přijďte si prohlédnout budovy divadel pod drobnohledem. 
V letošní sezoně jsme pro vás připravili cyklus komentovaných prohlídek všech tří divadel. Dozvíte se zajímavosti z historie divadel, poznáte nečekané souvislosti a objevíte určující detaily, které při běžném pohledu míjíte.

Cena: 50 Kč
Kapacita: 30 osob

Prohlídka divadla Komedie: 13. dubna ve 14.00
Prohlídka divadla Rokoko: 18. května ve 14.00
Prohlídka divadla ABC: 8. června ve 14.00

V případě zájmu budeme prohlídky divadel pravidelně opakovat. Více informací a případné nové termíny naleznete na těchto stránkách.


Prohlídky pro vás připravil Jakub Potůček, historik umění specializující se na problematiku české a evropské moderní a průmyslové architektury od přelomu 19. a 20. století až po současnost. Jako historik umění a kurátor působil v předních českých galeriích (Muzeum moderního umění – Muzeum umění Olomouc a Národní galerie v Praze – Sbírka moderního a současného umění). V současné době je vědeckým pracovníkem Fakulty architektury ČVUT v Praze (Výzkumné centrum průmyslového dědictví). Je spolupracovníkem řady odborných tištěných i elektronických periodik a členem památkových komisí při Generálním ředitelství NPÚ v Praze a Ministerstvu kultury. Je autorem a spoluautorem řady výstav a publikací.