Sára
Affašová

herečka
Sára Affašová
V Městských divadlech pražských od sezony 2019/2020.

Vystudovala činoherní herectví na pražské DAMU. V divadle DISK absolvovala výraznými rolemi v inscenacích Choroby mládí v režii Barbory Maškové, Cizinec hledá byt v režii Tomáše Loužného a Rozhovory s astronauty režisérky Zuzany Burianové. S Tomášem Loužným a Barborou Maškovou spolupracovala i na mimoškolních projektech, nejrůznějších scénických čteních a autorských inscenacích. Objevila se ve filmech The Death and Life of John. F. Donovan režiséra Xaviera Dolana a Teroristka v režii Radka Bajgara. Zahrála si také v seriálech Rapl, Specialisté nebo Single lady, diváci ji ale znají především jako Janu ze seriálu Ulice. V Městských divadlech pražských účinkuje například v inscenaci románu Jaroslava Havlíčka Neviditelný v režii Martina Františáka, autorském muzikálu Elefantazie Davida Drábka nebo Smrt obchodního cestujícího a Vojna a mír režiséra Michala Dočekala. Výraznou roli má také v inscenaci podle Chaplinova filmu Diktátor v režii Martina Čičváka.

Aktuální role

ABC

Elefantazie

David Drábek, Tomáš Belko, Darek Král
Muzikál ohavné krásy. Fascinující příběh Sloního muže Josepha Merricka, který se stal ve viktoriánském Londýně atrakcí obludária.  
ABC

Geniální přítelkyně

ELENA FERRANTE, APRIL DE ANGELIS
Divadelní adaptace světového bestselleru. Padesátá léta dvacátého století, neapolská periférie a dvě děvčátka, která si slíbí přátelství na život a na smrt.
ABC

Jak se vám líbí

William Shakespeare
Shakespearova nejromantičtější komedie o lásce a návratu k přírodě.
Rokoko

Neviditelný

Jaroslav Havlíček
Divadelní adaptace románu o touze po moci, rodinné anamnéze a neviditelném strýci.
Requiem za sen jednoho obyčejného člověka, který bolestně zjišťuje, že na sklonku života dosáhl jediného – pro všechny má větší cenu mrtvý než živý.
Rokoko

Soused

Daniel Kehlmann
Hořká komedie ze současnosti s Miroslavem Hanušem a Martinem Donutilem v hlavních rolích.
Rokoko

Tekoucí písky

Jen Silverman
Česká premiéra potemnělé komedie volně inspirované dopisy Charlotty Brontëové.
ABC

Vojna a mír

Lev Nikolajevič Tolstoj
Divadelní adaptace slavné románové epopeje Lva Nikolajeviče Tolstého.

Vrah nikdy nevypadá jako vrah.

BERNARD-MARIE KOLTÈS

Roberto Zucco