BLOG

24. 06. 2024

Magická Kniha nocí rozprostírá své kouzlo v Rokoku

Máme za sebou poslední premiéru této sezóny! V sobotu 22. června vstoupila na jeviště divadla Rokoko Kniha nocí, inscenace významného ukrajinského režisérka Vlada Troitského, která je inspirovaná stejnojmenným románem francouzské spisovatelky Sylvie Germain.

14. 06. 2024

Červnové sportovní úspěchy

Konec sezóny přímo svádí k tomu, aby divadla začala poměřovat síly v nejrůznějších sportovních disciplínách. MDP se zúčastnila hned tří různých soutěží a nevedla si v nich vůbec špatně.

10. 06. 2024

Divadlo hrou s Koločavou 2024

V zakarpatské Koločavě nacházejí nový a bezpečný domov rodiny přestěhované z válkou postižených oblastí Ukrajiny.

10. 06. 2024

Frankenstein a jeho monstrum řádí v Komedii

Divadelní sezóna pomalu spěje do finiše, ale my ještě nekončíme. V sobotu jsme divákům v Komedii představili předposlední novinku, a sice Frankensteina na motivy slavného hororového románu Mary Shelleyové.

28. 05. 2024

Tekoucí písky zaplavují Rokoko

Máme za sebou další premiéru! Sezóna se sice pomalu chýlí k závěru, ale my ještě ani náhodou nekončíme. Sobota 25. května proto v Rokoku patřila Tekoucím pískům, které měly svou českou premiéru. Vztahové drama z pera Jen Silverman je inspirováno životy a dílem sester Brontëových a zavádí diváky na krutá a divoká blata, kde žijí stejně krutí a divocí lidé.

23. 05. 2024

MDP na Světě knihy

Po roce je tady opět svátek všech knihomolů, přátel literatury a umění všeobecně. A Městská divadla pražská u toho nemůžou chybět. I v letošním roce budeme mít na Výstavišti svůj stánek. Najdete nás v Křižíkově pavilonu D přesně mezi vchodem a stánkem Českého rozhlasu.

03. 05. 2024

Poslední Moderní divadlo v této sezóně

Vyšlo poslední číslo Moderního divadla v této sezóně, na jehož stránkách opět objevíte spoustu zajímavého čtení.

16. 04. 2024

Shirley Valentine už po devítisté!

Některé inscenace jednoduše nestárnou a daří se jim držet si diváckou přízeň po řadu let. Dokonalým příkladem je Shirley Valentine, která je stálicí repertoáru Městských divadel pražských už od roku 2008 a má na svém kontě neuvěřitelné množství repríz. V pondělí 22. dubna se do ní Simona Stašová převtělí už po devítisté.

26. 03. 2024

V Komedii zavládl Krásný nový svět

V sobotu jsme zakončili náš březnový premiérový maraton, a to Krásným novým světem v Komedii. Divákům se 23. března večer představila česká dramatizace stejnojmenného románu Aldouse Huxleyho (česky vydávaného jako Konec civilizace), kterou pro Městská divadla pražská připravil slovinský tvůrčí tým v čele s režisérem Jašou Kocelim.