Křtíme krále Přemysla Otakara II.

Křtíme krále Přemysla Otakara II.

Přijďte s námi slavnostně pokřtít první české vydání a překlad dramatu Franze Grillparzera o českém králi Přemyslu Otakarovi II. 

 
V divadle Komedie se v červnu začala zkoušet inscenace Sláva a pád krále Otakara. Tato dvě stě let stará hra rakouského dramatika Franze Grillparzera dosud nebyla přeložena do češtiny. Městská divadla pražská nechala hru přeložit a rozhodla se ji s obsáhlým poznámkovým materiálem vydat knižně jako první titul nové edice Nápovědní kniha pod názvem Franz Grillparzer Sláva a pád krále Otakara.
Křtu, který bude předcházet premiéře samotné inscenace, se mimo jiné zúčastní překladatel knihy Radek Malý, autorky studií Vlasta Reittererová, Václava Kofránková a redaktorka Dita Křišťanová. Knihu pokřtí její mecenáška a vážený host paní prof. MUDr. Dadja Altenburg-Kohl. 

Na jaře se můžete těšit na další knihu této nové edice Nápovědní kniha. 

Křest proběhne 15. 9. v 18.30 v divadle Komedie.
Vstup je zdarma. 

Inscenace Sláva a pád krále Otakara se dotýká jednoho z nejdramatičtějších a nejrozhodnějších bodů českých a rakouských dějin, který pro obě strany znamenal rozhodující moment s trvalými následky. Drama ničivé ctižádosti, moci, vášně a manipulace v hlavní roli s Martinem Pechlátem uvedeme v divadle Komedie v pondělí 23. 9. a v pátek 4. 10. Už máte lístek? 

Vstupenky rezervujte ZDE.