DIVADLO A DRAMA, DIVADLO A PANDEMIE, DIVADLO A SMRT!

DIVADLO A DRAMA, DIVADLO A PANDEMIE, DIVADLO A SMRT!

Právě vychází nové číslo našeho časopisu Moderní divadlo. Co všechno se v něm dočtete? 
V novém čísle našeho časopisu se můžete těšit na rozhovor s Attilou Vidnyánszky ml. režisérem jedné z našich nejnovějších inscenací Roberto Zucco. Této novince o zločinci s andělskou tváří, konkrétně jejímu autorovi Bernardu-Marie Koltèsovi, se věnuje také další článek od Petra Christova, ve kterém zauvažoval nejen nad samotným spisovatelem, ale také nad dobou, ve které tvořil a nad jeho dílem.

Zle vytěsnit zlo? To je téma eseje filozofa a religionisty Jana Motala, ve které se na zlo podívá z různých úhlů pohledu.
Ve společenském kontextu tentokrát naleznete článek o Mexičanech a jejich Svaté Matce Smrti, což je také ústřední téma hry Hotel Good Luck od hvězdy současného mexického divadla Alejandra Ricaña. Na její divadelní adaptaci v režii Michala Dočekala se od 28. května budete moci podívat online v naší videotéce MDPlay, nebo v Televizi Naživo.

V letošním roce uplynulo 100 let od narození prvního představitele Limonádového Joa a swingové legendy Rudolfa Cortése a právě proto jsme mu tentokrát věnovali prostor v našem archivu.
A pokud vás zajímá, jak se pandemie dotýká také divadel za našemi hranicemi, přečtěte si článek na straně 18 a 19 od šéfredaktorky časopisu Lenky Dombrovské.

Těšit se můžete také na poezii od Radka Štěpánka nebo na povídku Paralelní život od Michala Šandy a ani tentokrát nechybí výtvarné teritorium.

Líbí se vám náš časopis? Chcete mít jistotu, že vám nové číslo neuteče?
Přihlaste se k elektronickému ODBĚRU a my vám jej zašleme na váš e-mail.
Stahovat zdarma a číst online můžete také ZDE.