FEMINISTICKÉ ČÍSLO NEJEN O TOXICKÉ MASKULINITĚ!

FEMINISTICKÉ ČÍSLO NEJEN O TOXICKÉ MASKULINITĚ!

Právě vychází další číslo našeho časopisu Moderní divadlo. Co všechno se v něm dočtete? 
V novém čísle našeho časopisu se můžete těšit na rozhovor se scénografem Davidem Markem, kterému je věnována titulka a kterého vyzpovídala šéfredaktorka Lenka Dombrovská.

V literárním zápisníku vám Marie Voždová představí Georgese Feydeaua, podle jehož předlohy vznikala naše nová inscenace Pupek Paříže. Premiéru v režii Davida Drábka uvedeme 25. 11. v ABC.

Taneční historička Lucie Kocourková popsala profil tanečního souboru Lenka Vagnerová & Company, který letos oslaví své 10. výročí novou inscenací Riders.

Roland Schimmelpfennig představuje jednu z nejvýznamnějších osobností moderního německojazyčného divadla. Jednu z jeho her Prasklej svět právě zkoušíme v Rokoku. Více se dozvíte v textu Jany Sloukové.

Dva články jsme také věnovali Iokasté, která bude mít pražskou premiéru 5. 11. v Komedii. Moderní verzi klasického mýtu o toxické maskulinitě od Sofokla po Donalda Trumpa uvádíme v koprodukci s Komorním slovenským divadlem Martin.

V Archivu se tentokrát dočtete o velkém komikovi v malých rolích Václavu Tréglovi a ani tentokrát nebude chybět Poezie, nebo Literární teritorium. 

Líbí se vám náš časopis?
Chcete mít jistotu, že vám nové číslo neuteče?
Přihlaste se k elektronickému ODBĚRU a my vám jej zašleme na váš e-mail.
Stahovat zdarma a číst online můžete ZDE.