Premiéra JAK SE VÁM LÍBÍ je za námi! Premiéra JAK SE VÁM LÍBÍ je za námi! Premiéra JAK SE VÁM LÍBÍ je za námi! Premiéra JAK SE VÁM LÍBÍ je za námi! Premiéra JAK SE VÁM LÍBÍ je za námi! Premiéra JAK SE VÁM LÍBÍ je za námi! Premiéra JAK SE VÁM LÍBÍ je za námi! Premiéra JAK SE VÁM LÍBÍ je za námi! Premiéra JAK SE VÁM LÍBÍ je za námi!

Premiéra JAK SE VÁM LÍBÍ je za námi!

V sobotu 17. června jsme na jevišti divadla ABC uvedli poslední premiéru této sezóny – Shakespearovu romantickou komedii Jak se vám líbí.

Je o lásce, o vztahu k přírodě, o svobodě. V překladu Jiřího Joska na jevišti ožívají postavy bloudících milenců hledající v hlubinách Ardenského lesa lásku a volnost.

Inscenaci pro Městská divadla pražská nastudovala maďarská režisérka a herečka Enikő Eszenyi, která k ní podotýká: „Komedie Jak se vám líbí má pro mě velmi osobní význam. Zejména proto, že jsem v ní hrála Rosalindu a režírovala ji před mnoha lety ve Slovenském národním divadle. Mám radost, že téma hledání lásky a přirozenosti v nás mohu znovu převést na jeviště s výborným a energickým souborem Městských divadel pražských. Jde o mou čtvrtou shakespearovskou inscenaci v Praze, kam se ráda vracím.“

Do hlavních rolí Rosalindy a Orlanda byli obsazeni Renáta Matějíčková a nováček v našem souboru Radek Melša, spolu s nimi se divákům představí například Viktor Dvořák jako Šašek Brus, Milan Kačmarčík coby melancholický Jacques nebo Eva Salzmannová v roli Orlandova sluhy Adama. Představení je doprovázeno živou hudbou.

Premiéru máme úspěšně za sebou a tak vás srdečně zveme na některou z repríz, ať už v závěru této sezóny nebo na počátku nové, ve které znovu ožije slavné, „že celý svět je jeviště…“