Noc divadel v Městských divadlech pražských

Noc divadel v Městských divadlech pražských

I v letošním roce se naše divadlo zúčastní oblíbené Noci divadel. Tentokrát se můžete těšit 18. listopadu v divadle Komedie, kde nejprve od 19.30 odehrajeme naši podzimní novinku Já, Johan*a a po ní bude od 22.00 následovat PiNKBUS SHOW a PiNKBUS PANEL.

V první části pozdně večerního programu se mohou diváci těšit na drag show Just Karen, Martina Venice Talagy a Dilly Dahliy. Po ní bude následovat diskuzní panel, v němž bude Lenka Dombrovská rozmlouvat s Martinem Talagou, Kassem Vladykou a Jiřím Brnulou o fenoménu drag queen, divadle, svobodě a toleranci (nejen) v české společnosti.

PiNKBUS je umělecká platforma, která zaštiťuje především mladé queer umělce a přináší do České republiky novou tvůrčí vlnu. Navazuje na tradici pražských kabaretů a varieté a okořeňuje ji poetikou stále oblíbenějšího celosvětového fenoménu drag queens, který se rozrostl i za hranice LGBTQI+ společenství. PiNKBUS také otevírá diskuze o tématech, jako jsou sexualita, tělesnost, kult krásy či svoboda. Chce být bezpečným místem, které šíří osvětu a spojuje lidi.

Noc divadel se koná pravidelně vždy třetí listopadovou sobotu už od roku 2013. Akce je součástí evropského projektu European Theatre Night, který prezentuje divadlo tvořivým způsobem a netradiční formou. U nás tento svátek všech milovníků dramatických umění zaštiťuje Institut umění – Divadelní ústav. V letošním roce se do akce zapojí více než šedesát divadel z celé České republiky