Jarní novinky v MDP

Jarní novinky v MDP

O slovo se přihlásil nový rok 2024 a Městská divadla pražská v něm pro vás (nejen) na svých třech scénách chystají spoustu novinek. Začínáme hned na jaře. V březnu se chystají hned tři premiéry a jednotlivé tvůrčí týmy právě zahájily zkoušení.

Jako první uvidíte 10. března autorský kabaret Zapomenutou cestou Praha-Lvov. Dvě města z názvu spojuje víc, než by se mohlo na první pohled zdát. V minulosti obě spadala pod Rakousko-Uhersko a obě mají zajímavou historii. Hrdinové našeho příběhu se vydávají na cestu bouřlivým 20. stoletím s množstvím zastávek i historických odboček a věří, že na konci své cesty najdou cíl a že je třeba zavede i zpátky domů.

Druhá premiéra se odehraje 16. března v Rokoku a bude jí hořká komedie ze současnosti s názvem Soused. Nikdy nevíte, vedle koho se náhodou postavíte v baru a jak moc vám to může ovlivnit život. Třeba s ním zapředete tak zajímavý rozhovor, že si klidně necháte uletět letadlo a spolu s ním i důležitou obchodní schůzku. V hlavních rolích uvidíte Miroslava Hanuše a Martina Donutila.

Poslední jarní premiéru pro vás připravujeme 23. března v Komedii. Půjde o dramatizaci slavného dystopického románu Aldouse Huxleyho Krásný nový svět (česky často vydávaného pod názvem Konec civilizace), který vypráví o budoucnosti lidstva. Píše se rok 2540 a společnost se vyvinula do zdánlivě ideální podoby – každý plní přesně stanovený úkol, monogamie vymizela, protože všichni patří všem a emoce jsou považovány za přežitek a v podstatě neexistují. Řeklo by se, ideální svět… nebo ne?

Tak co, zlákáme vás na některou z našich březnových novinek? Budeme se těšit v našich divadlech.