Noc divadel v Městských divadlech pražských

Noc divadel v Městských divadlech pražských

Na březen připadá Světový den divadla a spolu s ním nově i Noc divadel. Všichni milovníci tohoto živého umění by si měli do kalendáře poznamenat datum 23. března, kdy pro ně divadla otevřou své brány i mimo klasická představení. A Městská divadla pražská nejsou v tomhle případě výjimkou.

Noc divadel u nás bude probíhat na několika místech a s trochou plánování je stihnete obejít všechna. Začneme už odpoledne na Velké zkušebně, kde taneční soubor Lenka Vagnerová & Company uspořádá otevřenou zkoušku své inscenace Lešanské jesličky. Od šesti hodin poté naváže Interaktivní výstava v divadle ABC, kde se budete moct nechat unášet na vlně poezie a třeba se i stát tvůrcem rozsáhlé kolektivní básně. V kavárně divadla ABC později večer také proběhne divadelní kvíz, na němž můžete prověřit své znalosti (nejen) našich divadel. A pokud máte rádi hudbu, v 3Kino Art Pasáži pro vás bude připraven program plný ukrajinských i českých melodií, které vyprávějí příběhy smutku i radosti a sbližují lidi bez ohledu na národnost.

Všechny naše programy jsou přístupné zdarma, pro účast na divadelním kvízu prosíme z důvodu omezené kapacity o registraci předem na e-mailu jakub.beran@m-d-p.cz

Program noci divadel

14.20 – 14.50 Velká zkušebna Otevřená zkouška Lenka Vagnerová & Company
15.00 – 15.30 Velká zkušebna Otevřená zkouška Lenka Vagnerová & Company
18.00 – 21.00 Foyer ABC Interaktivní výstava
21.00 – 22.30 Kavárna ABC Divadelní kvíz
21.00 – 22.00 3Kino Art Pasáž Písničkový dialog