Shirley Valentine už po devítisté!

Shirley Valentine už po devítisté!

Některé inscenace jednoduše nestárnou a daří se jim držet si diváckou přízeň po řadu let. Dokonalým příkladem je Shirley Valentine, která je stálicí repertoáru Městských divadel pražských už od roku 2008 a má na svém kontě neuvěřitelné množství repríz. V pondělí 22. dubna se do ní Simona Stašová převtělí už po devítisté.
Shirley je žena středního věku, jíž život pomalu protéká mezi prsty, aniž by si uvědomila, jak k tomu došlo. Její děti dorostly do věku, kdy už ji v podstatě nepotřebují, manžel ji bere víc jako součást domácího inventáře než plnohodnotnou lidskou bytost a přátel nikdy moc neměla. Její život by se i nadále mohl utápět v malichernostech každodennosti, možná je však načase říct si dost. Bravurní monodrama Willyho Russela vstoupilo na česká jeviště 26. dubna 2008 a od té doby je neopustilo.

Shirley Valentine je hrou pro jednu herečku, v níž už šestnáct let exceluje Simona Stašová. U diváků se od začátku těší velké oblibě a je to především jejich přízeň, co jí zajistilo už devět set repríz. A my pevně věříme, že tím to nekončí.