Tomáš
Milostný

herec
Tomáš Milostný

V Městských divadlech pražských je od roku 2019.

Narodil se v Brně jako Tomáš Sýkora a v r. 2015 se ale rozhodl přijmout jméno svého dědečka Ivana Konstantina Milostného. Tomáš Milostný vystudoval na JAMU obor činoherní herectví. Od roku 1999 působil v Divadle Husa na provázku. Mezi jeho nejvýznamnější divadelní role tehdy patřil Smerďakov v Bratrech Karamazových, Hugo Pludek v Zahradní slavnosti, Kubeš v Baladě pro banditu, Rogožin v Idiotovi, Švejk a mnoho dalších. Pracoval kontinuálně s mnoha režiséry, výrazné role ztvárnil například u Vladimíra Morávka nebo Jana Antonína Pitínského. Kromě stálého angažmá v Divadle Husa na provázku spolupracoval často i s alternativními divadly (Divadlo Feste, Druhý Pád, Spolek sešlých )a diváci jej znají i z jeviště Národního divadla Brno, Divadla Bolka Polívky, Divadla u stolu nebo HaDivadla. V současné době také hostuje v A studiu Rubín v autorské inscenaci Simony Petrů Náhradní existence inspirované osudem básníka a překladatele Jana Zábrany. Výraznější role měl ve filmech Kuličky, Muži v říji, Sráči, Ženy, které nenávidí muže a v seriálech Kancl a Bohéma.

 

Aktuální role

ABC

Bílá nemoc

Karel Čapek
Čapkův prorocký obraz v hlavní dvojroli s Miroslavem Donutilem.
ABC

Geniální přítelkyně

ELENA FERRANTE, APRIL DE ANGELIS
Divadelní adaptace světového bestselleru. Padesátá léta dvacátého století, neapolská periférie a dvě děvčátka, která si slíbí přátelství na život a na smrt.
ABC

Hamlet

William Shakespeare
Tragédie myšlení a činu, kde si lež hraje na pravdu, zrádci na přátele a vrah na dobrého vládce.
ABC

Jak se vám líbí

William Shakespeare
Shakespearova nejromantičtější komedie o lásce a návratu k přírodě.
ABC

Revizor

Nikolaj Vasiljevič Gogol
Taky vám slova audit a finanční kontrola zrychlují tep? A co třeba revize? A Revizor? Ten náš – REVIZOR ON ICE! – vám polechtá bránice. A možná opotí pleš. Nebo posune tupé?
Rokoko

Tekoucí písky

Jen Silverman
Mladá guvernantka přijíždí na odlehlé panství uprostřed skotských blat poté, co vedla romantickou korespondenci s tajemným panem Branwellem. Jenže brzy se ukáže, že jedinými obyvatelkami domu jsou dvě Branwellovy sestry, jejich služebná a pes. A nikde žádný muž ani dítě, o které by se bylo třeba postarat… Česká premiéra potemnělé komedie volně inspirované dopisy Charlotty Brontëové.
ABC

Vojna a mír

Lev Nikolajevič Tolstoj
Divadelní adaptace slavné románové epopeje Lva Nikolajeviče Tolstého.

Ty jsi odjakživa milovala projekty.

Simon Stone podle Federica García Lorcy

YERMA