Tomáš
Milostný

herec
Tomáš Milostný

V Městských divadlech pražských je od roku 2019.

Narodil se v Brně jako Tomáš Sýkora, v r. 2015 však přijal jméno svého dědečka Ivana Konstantina Milostného. Vystudoval JAMU, obor činoherní herectví, a od roku 1999 působil v Divadle Husa na provázku. Mezi jeho nejvýznamnější divadelní role patřil Smerďakov v Bratrech Karamazových, Hugo Pludek v Zahradní slavnosti, Kubeš v Baladě pro banditu, Rogožin v Idiotovi, Švejk. Pracoval kontinuálně s mnoha režiséry, výrazné role ztvárnil u Vladimíra Morávka nebo Jana Antonína Pitínského. Kromě stálého angažmá v Divadle Husa na provázku spolupracoval často i s alternativními divadly (Divadlo Feste, Druhý Pád, Spolek sešlých). Hostoval v A studiu Rubín v autorské inscenaci Simony Petrů Náhradní existence inspirované osudem básníka a překladatele Jana Zábrany. Zahrál si v několika filmech a seriálech. V Městských divadlech pražských působí od roku 2019, hraje např. v inscenacích Bílá nemoc v režii Michala Dočekala, Geniální přítelkyně režiséra Mariána Amslera či Tekoucí písky v režii Viktorie Čermákové.

Aktuální role

ABC

Bílá nemoc

Karel Čapek
Čapkův prorocký obraz v hlavní dvojroli s Miroslavem Donutilem.
ABC

Geniální přítelkyně

ELENA FERRANTE, APRIL DE ANGELIS
Divadelní adaptace světového bestselleru. Padesátá léta dvacátého století, neapolská periférie a dvě děvčátka, která si slíbí přátelství na život a na smrt.
ABC

Hamlet

William Shakespeare
Tragédie myšlení a činu, kde si lež hraje na pravdu, zrádci na přátele a vrah na dobrého vládce.
ABC

Lištičky

Lillian Hellmanová
Rodinné drama. Spor o peníze. Až do krve.
ABC

Revizor

Nikolaj Vasiljevič Gogol
Taky vám slova audit a finanční kontrola zrychlují tep? A co třeba revize? A Revizor? Ten náš – REVIZOR ON ICE! – vám polechtá bránice. A možná opotí pleš. Nebo posune tupé?
ABC

Romeo a Julie

William Shakespeare
Nejslavnější Shakespearova tragédie o nešťastné lásce v rozeštvaném světě s Terezou Marečkovou a Zdeňkem Piškulou v titulních rolích.
Rokoko

Tekoucí písky

Jen Silverman
Česká premiéra potemnělé komedie volně inspirované dopisy Charlotty Brontëové.
ABC

Vojna a mír

Lev Nikolajevič Tolstoj
Divadelní adaptace slavné románové epopeje Lva Nikolajeviče Tolstého.

Když nemůžu pomoct to zastavit, tak ať to jede co nejrychleji.

DAVID JAŘAB

ČURDA, HRDINA JEDNÉ PROHRY