Renáta
Matějíčková

Herečka
Renáta Matějíčková
V Městských divadlech pražských od sezony 2021/22.

Vystudovala činoherní herectví na pražské DAMU pod pedagogickým vedením Evy Salzmannové, Ondřeje Vetchého a Michala Dočekala. V divadle DISK absolvovala v inscenacích Platonov, autorské hře Kryštofa Pavelky Digitální podzemí a Shakespearově Bouři. Spolupracuje s generačním divadelním spolkem Distheatranz, společně s divadlem Pomezí vytvořili autorskou imerzivní inscenaci Lístky prosím. Objevila se v několika krátkometrážních studentských filmech, například Inhaereo a Pytlácká noc. V Městských divadlech pražských účinkuje například v inscenacích Posedlost v režii Jakuba Šmída, Smrt obchodního cestujícího a Vojna a mír režiséra Michala Dočekala, dramatu Roberto Zucco maďarského režiséra Attily Vidnyánszkého ml. nebo v inscenaci Yerma v režii Mariána Amslera.

Aktuální role

ABC

Elefantazie

David Drábek, Tomáš Belko, Darek Král
Muzikál ohavné krásy. Fascinující příběh Sloního muže Josepha Merricka, který se stal ve viktoriánském Londýně atrakcí obludária.  
ABC

Geniální přítelkyně

ELENA FERRANTE, APRIL DE ANGELIS
Divadelní adaptace světového bestselleru. Padesátá léta dvacátého století, neapolská periférie a dvě děvčátka, která si slíbí přátelství na život a na smrt.
ABC

Jak se vám líbí

William Shakespeare
Shakespearova nejromantičtější komedie o lásce a návratu k přírodě.
Komedie
Noční můra, nebo krásný sen? Klasika sci-fi žánru poprvé na českém jevišti.
Rokoko

Marat + Sade

Peter Weiss, Michal Pavlíček
Nahlédněte spolu s námi v atraktivní formě divadla na divadle za mříže blázince i vlastní duše – kdo v tom bude hrát, těší se celá Paříž…
ABC

Petr Pan

James M. Barrie, David Drábek
Výprava světem fantazie pro všechny, kteří odmítají vyrůst.
Requiem za sen jednoho obyčejného člověka, který bolestně zjišťuje, že na sklonku života dosáhl jediného – pro všechny má větší cenu mrtvý než živý.
ABC

Vojna a mír

Lev Nikolajevič Tolstoj
Divadelní adaptace slavné románové epopeje Lva Nikolajeviče Tolstého.
Rokoko

Yerma

Simon Stone podle Federica Garcíi Lorcy
Mistrovské dílo Federica Garcíi Lorcy zasazené do současnosti. Divadelní triumf mnoha evropských jevišť v české premiéře, s Ninou Horákovou v titulní roli.

Láska je pominutí smyslů.

WILLIAM SHAKESPEARE

JAK SE VÁM LÍBÍ