Radek
Melša

Herec
Radek Melša

V Městských divadlech pražských od sezony 2022/2023.

Absolvoval obor muzikálový zpěv na Janáčkově konzervatoři a Gymnáziu v Ostravě. Následně se pustil do studia činoherního herectví na JAMU, které zakončil absolventskou rolí Wolanda pod režijním vedením Jana Antonína Pitínského. Hostuje v Národním divadle moravskoslezském. Nazkoušel zde plejádu různorodých rolí: Romea v inscenaci Romeo a Julie, poselství lásky, Kleanta v Harpagon je lakomec, Lea Blooma v Producentech a Anthonyho v muzikálu Sweeney Todd: Ďábelský lazebník z Fleet Street. Hostuje rovněž v divadle Masopust. Divákům je známý i z televizních obrazovek. V pohádce Největší dar ztvárnil jednu z hlavních rolí. Objevil se rovněž ve filmu Střídavka a v seriálech Co ste hasiči, Anatomie života, 1. Mise a dalších. Je členem vokální skupiny 5PAK, zpěvákem bigbandu New Time Orchestra, zakladatelem multižánrové kapely 440 Herců a zpívá v básnickém projektu BlueSonety. V minulosti se zabýval historickým šermem.

Aktuální role

ABC

Bílá nemoc

Karel Čapek
Čapkův prorocký obraz v hlavní dvojroli s Miroslavem Donutilem.
ABC

Geniální přítelkyně

ELENA FERRANTE, APRIL DE ANGELIS
Divadelní adaptace světového bestselleru. Padesátá léta dvacátého století, neapolská periférie a dvě děvčátka, která si slíbí přátelství na život a na smrt.
ABC

Jak se vám líbí

William Shakespeare
Shakespearova nejromantičtější komedie o lásce a návratu k přírodě.
ABC

Vojna a mír

Lev Nikolajevič Tolstoj
Divadelní adaptace slavné románové epopeje Lva Nikolajeviče Tolstého.
3KINO ART PASÁŽ
Víte, kde skutečně leží střed Evropy? Ve městě Leopolis – městě lva, Lembergu, Lwówě, Lvově, Lvivě. Městě, které za svou existenci změnilo jméno hned sedmkrát a které s Prahou spojuje mnohem víc než kdysi společná náruč Rakousko-uherské monarchie.

Proč mluvíte o umění, o kráse, o půvabu? Jste vrah!

DANTE ALIGHIERI A LARS VON TRIER

KOMEDIE JACK STAVÍ DŮM