Jitka Zelenková ZNOVU 70 - narozeninový koncert

Jitka Zelenková ZNOVU 70 - narozeninový koncert

Stálice české hudební scény znovu oslavuje své jubileum. Narozeninové turné v roce 2020 přerušila pandemie, a tak se Jitka Zelenková rozhodla, že zkrátka bude mít své kulatiny až teď, o dva roky později. Na pražské divadelní jeviště se vrací po téměř čtyřech letech a představí úspěšný koncertní program s prvotřídními muzikanty, navíc doplněný o speciální hosty. 

Zpěvačka s nezaměnitelným hlasem a procítěným projevem potěší své příznivce nejen osvědčenými hity jako Bez lásky láska neníTy mně smíš i lhát nebo Máme si co říct, ale také písničkami z posledního alba Intimity i novinkovým singlem Kamkoli se dáš

Jitka Zelenková působí na hudební scéně víc než 50 let, což by hádal málokdo. Její doménou jsou romantické balady, ale věnuje se taky swingu a dalším žánrům. Už v polovině osmdesátých let ve své písničce Někdo nám do toho vlez použila rap a v roce 2017 natočila se zpěvákem Brunem Ferrarim duet Věci, o kterých se nemluví. Od počátku kariéry zpívá s nejlepšími tuzemskými muzikanty a orchestry. Léta úzce spolupracovala s Karlem Gottem, pravidelně ji doprovázeli například Rudolf Rokl, Felix Slováček, orchestry Gustava Broma, Karla Vlacha i Václava Hybše. Posluchačům přiblížila s českými texty renomovaných autorů řadu velkých světových hitů a filmových melodií, mimo jiné nazpívala českou a slovenskou verzi titulní písně muzikálu Lví král z produkce Walta Disneye. Posluchači i hudební kritici nejvíc oceňují Jitčinu nezaměnitelnou barvu hlasu a podmanivou interpretaci. Jitka zkrátka v každém slově přesně ví, o čem zpívá. A vnímat ji na jevišti je opravdovým hudebním zážitkem.

Obsazení

Tvůrčí tým

A co dál...

ABC

Hamlet

William Shakespeare
Tragédie myšlení a činu, kde si lež hraje na pravdu, zrádci na přátele a vrah na dobrého vládce.
22.5. 19.00 ABC
Od 180 Kč do 350 Kč

11.6. 19.00 ABC
Od 180 Kč do 350 Kč
ABC

Revizor

Nikolaj Vasiljevič Gogol
Taky vám slova audit a finanční kontrola zrychlují tep? A co třeba revize? A Revizor? Ten náš – REVIZOR ON ICE! – vám polechtá bránice. A možná opotí pleš. Nebo posune tupé?
2.6. 19.00 ABC
Od 180 Kč do 350 Kč
ABC

Zítra swing bude zníti všude

Martin Vačkář , Ondřej Havelka
Hudební komedie z poválečné swingující Prahy s orchestrem Melody Makers.
23.4. 19.00 ABC
Od 200 Kč do 490 Kč

6.5. 19.00 ABC
Od 200 Kč do 490 Kč

31.5. 19.00 ABC
Od 200 Kč do 490 Kč