ANTIGONA PODLE SOFOKLEA, BEZDĚTNOST JAKO BŘEMENO A MICHAL DOČEKAL O SVĚTĚ A DIVADLE!

ANTIGONA PODLE SOFOKLEA, BEZDĚTNOST JAKO BŘEMENO A MICHAL DOČEKAL O SVĚTĚ A DIVADLE!

Právě vychází nové a pro tuto sezonu poslední číslo našeho časopisu Moderní divadlo. Co všechno se v něm dočtete? 
V novém čísle našeho časopisu se můžete těšit na rozhovor s režisérem a uměleckým šéfem Městských divadel pražských Michalem Dočekalem. S šéfredaktorkou Lenkou Dombrovskou si povídali nejen o světě a divadle.

Novou inscenací, která bude mít v červnu premiéru v Komedii, je Antigona. Článek o dceři krále Oidipa připravila Eliška Šolcová, která je teatroložka a filoložka. Trochu z jiného úhlu pohledu vám ji v dalším textu představí samotní autoři inscenace Tomáš Jarkovský a Jakub Vašíček. Antigonu uvedeme v koprodukci s Divadlem Drak.

Druhým režisérem, který nám tentokrát věnoval rozhovor, je Marián Amsler. V roce 2019 režíroval Bowieho muzikál Lazarus v Komedii a nyní připravuje inscenaci Yerma pro Rokoko. Na premiéru se můžete těšit 10. 6. 2022.

Josef Zíma v květnu oslaví 90. narozeniny, proto tentokrát v Archivu zavzpomínáme na jeho roky strávené na divadelním jevišti.

A i tentokrát jsme vyhradili stránky pro ukrajinskou poezii od Iryny Zahladko a eseji o dějinách ukrajinského činoherního divadla od Bohdana Zilynskyjho. V prostředním foyer Komedie můžete až do 18. června vidět, a dokonce si zakoupit, reprodukce stránek z výtvarného deníku Dorothey Hofmeisterové. Veškeré získané peníze umělkyně posílá na konto sbírky Pomozte Ukrajině s Pamětí národa.

Líbí se vám náš časopis?
Chcete mít jistotu, že vám nové číslo neuteče?
Přihlaste se k elektronickému ODBĚRU a my vám jej zašleme na váš e-mail.
Stahovat zdarma a číst online můžete také ZDE.