Ivana
Uhlířová

Herečka
Ivana Uhlířová
V Městských divadlech pražských od sezony 2020/2021.

Divadelní, filmová a rozhlasová herečka a divadelní režisérka. Působila mj. ve Studiu Hrdinů, v Divadle na Vinohradech, v MeetFactory, Činoherním klubu, Divadle Petra Bezruče nebo Divadle Husa na provázku. V divadle Komedie ztvárnila mezi lety 2005–2012 řadu zásadních rolí. Je nositelkou Ceny Alfréda Radoka za Talent roku 2006 a Ceny poroty za ženský herecký výkon v Angers (Francie) v krátkometrážním filmu Druhé dějství (2008) režiséra Olma Omerzu. V zahraničí hostovala v Münchner Kammerspiele, Schauspielhaus Zürich, Theater Bremen a vedla herecký workshop scénické tvorby na Universität Mozarteum v Salcburku. V Městských divadlech pražských hraje Gertrudu v inscenaci Hamlet režiséra Michala Dočekala, účinkuje také v adaptaci Chaplinova filmu Diktátor v režii Martina Čičváka nebo inscenaci Marat + Sade Vladimíra Morávka.

Aktuální role

ABC

Geniální přítelkyně

ELENA FERRANTE, APRIL DE ANGELIS
Divadelní adaptace světového bestselleru. Padesátá léta dvacátého století, neapolská periférie a dvě děvčátka, která si slíbí přátelství na život a na smrt.
ABC

Hamlet

William Shakespeare
Tragédie myšlení a činu, kde si lež hraje na pravdu, zrádci na přátele a vrah na dobrého vládce.
Rokoko

Marat + Sade

Peter Weiss, Michal Pavlíček
Nahlédněte spolu s námi v atraktivní formě divadla na divadle za mříže blázince i vlastní duše – kdo v tom bude hrát, těší se celá Paříž…
Rokoko

Prasklej svět

Roland Schimmelpfennig
V luxusní vile daleko za městem a daleko od mobilního signálu uspořádá milionářský pár večírek pro mladé progresivní umělce. Pravé šampaňské, ústřice a nepředvídatelná konverzace dvou párů z neslučitelných světů. Diagnóza naší doby od jednoho z nejhranějších současných německých dramatiků.
Rokoko

Tekoucí písky

Jen Silverman
Mladá guvernantka přijíždí na odlehlé panství uprostřed skotských blat poté, co vedla romantickou korespondenci s tajemným panem Branwellem. Jenže brzy se ukáže, že jedinými obyvatelkami domu jsou dvě Branwellovy sestry, jejich služebná a pes. A nikde žádný muž ani dítě, o které by se bylo třeba postarat… Česká premiéra potemnělé komedie volně inspirované dopisy Charlotty Brontëové.

Zítra musíme otevřít, nesmí se to tady zastavit!

ARNOLD WESKER

KUCHYŇ