Martina
Jindrová

Herečka
Martina Jindrová
V Městských divadlech pražských od sezony 2022/2023.

Vystudovala činoherní herectví na pražské DAMU pod pedagogickým vedením Evy Salzmannové, Ondřeje Vetchého a Michala Dočekala. V divadle DISK absolvovala rolemi Velké sestry v Přeletu nad kukaččím hnízdem a v autorské hře Kryštofa Pavelky Digitální podzemí. Je členkou souborů Distheatranz a Ductus Deferens, objevila se i v imerzivních projektech divadla Pomezí. Spolupracuje s nezávislými divadly Kolonie nebo Depresivní děti touží po penězích. Natočila webový seriál TBH pro Českou Televizi, kde ztvárnila jednu z hlavních postav. Seriál získal ocenění na festivalu Serial Killer za nejlepší webový seriál. Objevila se v seriálu Božena a jednu ze stálých rolí hraje i v seriálu Odznak Vysočina. V Městských divadlech pražských účinkuje v inscenacích Hamlet a Smrt obchodního cestujícího režiséra Michala Dočekala a Honzlová v režii Jakuba Nvoty.

Aktuální role

ABC

Hamlet

William Shakespeare
Tragédie myšlení a činu, kde si lež hraje na pravdu, zrádci na přátele a vrah na dobrého vládce.
Rokoko

Honzlová

Zdena Salivarová
Divadelní adaptace jednoho z nejlepších děl moderní české prózy od Zdeny Salivarové, spisovatelky stojící neprávem ve stínu svého muže Josefa Škvoreckého. V titulní roli Beáta Kaňoková.
Komedie

Já, Johan*a

CHARLIE JOSEPHINE
Johanka z Arku nebo též Panna Orleánská je symbolem nezlomnosti a víry v boha i samu sebe už od 15. století. Johan*a bojuje za svobodu, jinakost a právo být sám*a sebou. Je hlasem LGBTQI+ lidí. Je hlasem dneška.
Komedie
Noční můra, nebo krásný sen? Klasika sci-fi žánru poprvé na českém jevišti.
Rokoko

Prasklej svět

Roland Schimmelpfennig
V luxusní vile daleko za městem a daleko od mobilního signálu uspořádá milionářský pár večírek pro mladé progresivní umělce. Pravé šampaňské, ústřice a nepředvídatelná konverzace dvou párů z neslučitelných světů. Diagnóza naší doby od jednoho z nejhranějších současných německých dramatiků.
Requiem za sen jednoho obyčejného člověka, který bolestně zjišťuje, že na sklonku života dosáhl jediného – pro všechny má větší cenu mrtvý než živý.
Rokoko

Tekoucí písky

Jen Silverman
Mladá guvernantka přijíždí na odlehlé panství uprostřed skotských blat poté, co vedla romantickou korespondenci s tajemným panem Branwellem. Jenže brzy se ukáže, že jedinými obyvatelkami domu jsou dvě Branwellovy sestry, jejich služebná a pes. A nikde žádný muž ani dítě, o které by se bylo třeba postarat… Česká premiéra potemnělé komedie volně inspirované dopisy Charlotty Brontëové.

We can be heroes just for one day.

D. Bowie, E. Walsh

Lazarus