Moral Insanity
Umberto Eco, Petr Brajerčík a Júlia Rázusová

Moral Insanity

Chcete vedieť, kto je zodpovedný za to, že sa Vám nedarí? Hľadáte toho, kto môže za to, čo sa tu deje? Príďte a niekoho si určite vyberiete.
 
Prešovské národné divadlo

Autorské, herecké monodrama Petra Brajerčíka Moral Insanity vznikla na motivy šestého románu Umberta Eca Pražský hřbitov a zkoumá konspirační teorie, antisemitské a rasistické představy, které vycházejí z nepříznivé ekonomické a společenské situace a jejich odrazu v médiích a politice.
Hudba do inscenace byla natočená v rámci synth jamu inspirovaného konspiračními teoriemi. Martin Husovský- Studiologic Sledge Black, Jany Pastirčák - Dave Smith Instruments Mopho x4, Moog Little Phatty a Stano Čorej - Akai Rhytm Wolf.

Text: Peter Brajerčík, režie a scénický koncept: Júlia Rázusová, hudba a prostorový hudební koncept: Martin Husovský, scénografická a kostýmová spolupráce:Diana Strauszová, světelný design: Lukáš Katuščák, produkce: Michal Pivovar
Hraje: Peter Brajerčík
Premiéra 14. 12.2018

Inscenace získala cenu Grand Prix Nová dráma 2019.

Prešovské národné divadlo je nezávislé profesionální divadlo, které vzniklo roku 2013 v Prešově uvedením inscenace Single Radicals. Koncept nezávislého profesionálního divadla byl uměleckou vizí dramatičky Michaely Zakuťanskej a režisérky Júlie Rázusovej. Prešovské národné divadlo vytváří prostor pro svobodnou tvorbu umělců, kteří pocházejí z východu, nebo jsou s Prešovem spjati. Inscenují zde texty, které mají společenská, generační a sociologická témata. Inscenace se také dotýkají napětí mezi východem a západem Slovenska a pojmenovávají rozdíly v životní úrovni. Zároveň chce divadlo inspirovat lidi z rozličných pracovních odvětvích, aby se vrátili do Prešova a realizovali se v menších městech a na perifériích.
 

Režie a scénický koncept: Júlia Rázusová, hudba a prostorový hudební koncept: Martin Husovský, scénografická a kostýmová spolupráce: Diana Strauszová, světelný design: Lukáš Katuščák, produkce: Linda Durkáčová
Hraje: Peter Brajerčík

Premiéra 14. 12. 2018


 

Fotogalerie

Moral Insanity
Moral Insanity
Moral Insanity

Obsazení

Tvůrčí tým

Moral Insanity
Moral Insanity
Moral Insanity

A co dál...

ABC

Hamlet

William Shakespeare
Tragédie myšlení a činu, kde si lež hraje na pravdu, zrádci na přátele a vrah na dobrého vládce.
22.5. 19.00 ABC
Od 180 Kč do 350 Kč

11.6. 19.00 ABC
Od 180 Kč do 350 Kč
ABC

Revizor

Nikolaj Vasiljevič Gogol
Taky vám slova audit a finanční kontrola zrychlují tep? A co třeba revize? A Revizor? Ten náš – REVIZOR ON ICE! – vám polechtá bránice. A možná opotí pleš. Nebo posune tupé?
2.6. 19.00 ABC
Od 180 Kč do 350 Kč
ABC

Zítra swing bude zníti všude

Martin Vačkář , Ondřej Havelka
Hudební komedie z poválečné swingující Prahy s orchestrem Melody Makers.
6.5. 19.00 ABC
Od 200 Kč do 490 Kč

31.5. 19.00 ABC
Od 200 Kč do 490 Kč

7.6. 19.00 ABC
Od 200 Kč do 490 Kč