Třetí Nová komedie v Komedii

Třetí Nová komedie v Komedii

Po Velikonocích začne v Komedii už třetí ročník festivalu mladých tvůrců Nová komedie, tentokrát s mottem Identita-Revoluce-Identita-Revoluce-Identi-. V tom se skrývá rozpoložení dnešního člověka, který se ve světě válečných konfliktů a environmentálních krizí může cítit ohrožen, možná dokonce ztracen. Každý z hostů letošního festivalu pojímá téma po svém, takže z bohaté nabídky si určitě vyberete.
Festival zahájí v pátek 5. dubna divadelní lexikon Jakuba Maksymova A jako Antarktida, v němž se jako diváci můžete na chvíli stát průvodci po ledovém kontinentu a uvědomit si sepětí člověka s přírodou. Nebudou chybět tučňáci ani iglú.

V sobotu 6. dubna pro vás máme připravenou vernisáž výstavy Scénické krajiny následovanou koncertem Kvietah, večer uzavře slam poetry v podání Karin Bílíkové, Dr. Filipitche a Anatola Svahilce.

Neděle 7. dubna bude v Komedii patřit Revoluci pojednávající o Rusku včera a dnes, zlu a teroru, které zde zůstávají navzdory dějinám a proměnám světa. Podobné téma na vás čeká i v pondělí 8. dubna ve Dni opričnika, v němž tvůrci demonstrují mefistofelské mocenské aparáty, které znásilňují mocí.

Úterý 9. a středa 10. dubna se ponesou v duchu autorských her Lenky Garajové. Nejprve to budou Převozníci, v nichž se tvůrci zamýšlí nad definitivností smrti a existencí ve virtuálním prostoru, následně Amatéři, kde se hrdinové ocitají v idylické době řízené umělou inteligencí, v níž všechny starosti vymizely.

Čtvrtek 11. dubna přinese znepokojivé rodinné drama S večerem přichází tíseň, příběh jedné zdánlivě obyčejné rodiny, jejíž členové žijí vedle sebe, ale nikoliv spolu, příběh vzájemného odcizování a traumatech přerůstajících v něco mnohem horšího.

Festival uzavře v pátek 12. dubna Élektra. Klasické antické drama o rodině s patologickými vztahy se v podání tvůrců mění v jevištní báseň se silnou vizuální a hudební složkou.

Po vybraných představeních se můžete těšit na debaty s tvůrci, které vám přiblíží práci na konkrétních festivalových inscenacích a umožní vám na cokoliv se doptat nebo prostě jenom sdílet svoje dojmy. Festivalová nabídka je pestrá, tak dorazte, budeme se na vás těšit!