Kryštof
Krhovják

Herec
Kryštof Krhovják

V Městských divadlech pražských je od sezony 2019/20.

Vystudoval módní návrhářství ve Frýdku- Místku. Studia herectví na KALD DAMU pod vedením Jana Mikuláška a Dory Viceníkové absolvoval rolí koktavého Vaška v autorské inscenaci Prodaná nevěsta na prknech Prozatímního, Stavovského a Národního divadla v letech 1868 až 2018 v režii Petra Erbese a Borise Jedináka. Od začátku studií na DAMU spolupracuje se souborem Tygr v tísni ve Vile Štvanice (Synáčci T. Loužného, Vořezávátka a Berlín Alexanderplatz I. K. Kubáka a M. Novákové). Dále hostuje v divadle D21 v titulní roli inscenace Utrpení mladého Werthera režiséra Jakuba Šmída. V současnosti je v MDP jedním z nejobsazovanějších herců. Objevil se i před kamerou ve filmu Jan Palach nebo v televizních seriálech Specialisté a Svět pod hlavou.

 

Aktuální role

ABC

Bílá nemoc

Karel Čapek
Čapkův prorocký obraz v hlavní dvojroli s Miroslavem Donutilem.
ABC

Elefantazie

David Drábek, Tomáš Belko, Darek Král
Muzikál ohavné krásy. Fascinující příběh Sloního muže Josepha Merricka, který se stal ve viktoriánském Londýně atrakcí obludária.  
ABC

Geniální přítelkyně

ELENA FERRANTE, APRIL DE ANGELIS
Divadelní adaptace světového bestselleru. Padesátá léta dvacátého století, neapolská periférie a dvě děvčátka, která si slíbí přátelství na život a na smrt.
Rokoko

Marat + Sade

Peter Weiss, Michal Pavlíček
Nahlédněte spolu s námi v atraktivní formě divadla na divadle za mříže blázince i vlastní duše – kdo v tom bude hrát, těší se celá Paříž…
ABC

Petr Pan

James M. Barrie, David Drábek
Výprava světem fantazie pro všechny, kteří odmítají vyrůst.
ABC

Revizor

Nikolaj Vasiljevič Gogol
Taky vám slova audit a finanční kontrola zrychlují tep? A co třeba revize? A Revizor? Ten náš – REVIZOR ON ICE! – vám polechtá bránice. A možná opotí pleš. Nebo posune tupé?
ABC

Romeo a Julie

William Shakespeare
Nejslavnější Shakespearova tragédie o nešťastné lásce v rozeštvaném světě s Terezou Marečkovou a Zdeňkem Piškulou v titulních rolích.
Requiem za sen jednoho obyčejného člověka, který bolestně zjišťuje, že na sklonku života dosáhl jediného – pro všechny má větší cenu mrtvý než živý.

Mother fucker
Father killer
What a thriller!

TOMÁŠ JARKOVSKÝ A JAKUB VAŠÍČEK PODLE SOFOKLA

Antigona