Rozšiřujeme ob(z)ory

Rozšiřujeme ob(z)ory

Divadlo naštěstí není pouze o tom, co se děje na jevišti. Abychom vám zpříjemnili čekání, než znovu otevřeme, připravujeme pro vás spoustu dalších projektů!

Divadlo naštěstí není pouze o tom, co se děje na jevišti. Abychom vám zpříjemnili čekání, než znovu otevřeme, připravujeme pro vás spoustu dalších projektů! Covidové uzavření, nám tak přineslo alespoň jednu pozitivní skutečnost – získali jsme více času na rozjetí nových aktivit. Chcete si připomenout své oblíbené hry a dozvědět se o nich víc? Rozšiřte si znalosti s našimi vzdělávacími projekty.

Nová videa a podcasty vám zábavnou a zajímavou formou představí, jak naše inscenace vznikají, přiblíží osobnosti autorů, vysvětlí jejich kontext v literatuře a dějinách a dozvíte se v nich spoustu zajímavostí. Provázet vás při tom budou herci z našeho souboru a tvůrci inscenací.

V hlavní roli: Maturita!

Videa ze série V hlavní roli: Maturita! vycházejí ze struktury maturitní zkoušky z češtiny a jsou určena zejména studentům a pedagogům. Zábavnou formou se snaží pomocí divadelních prostředků přiblížit a oživit základní díla světové literatury. Přímo před očima diváků ožijí literární postavy, které představí svůj charakter, předvedou situace, které zažívají, a přinesou esenci celého díla. Videa k dílům Vojna a mír, Evžen Oněgin, Švejk a Revizor je možné zhlédnout na webových stránkách a YouTube kanále Městských divadel pražských. Projekt je realizovaný s podporou Ministerstva kultury ČR.

vojnaamir.jpg

Divadelní podcasty

Prozkoumat náš repertoár více do hloubky můžete také prostřednictvím dramaturgických podcastů, které fungují i jako doplněk maturitních videí. Audio nahrávky vás vtáhnou do děje, historického pozadí, života autora i charakteru postav. A uslyšíte také scény a hudbu z inscenace. To vše vám poví hlasy představitelů hlavních rolí a tvůrců. První díl Vojna a mír vás zavede do světa proslulého Lva Nikolajeviče Tolstého, druhý díl prozradí více o důmyslné komedii Přes čáru o překračování česko-německých hranic. Podcasty můžete poslouchat na webových stránkách inscenací v záložce Audio. Projekt je financován za podpory Ministerstva kultury ČR.

mdp_karlinonair_HQ_0001.jpg

100 monologů

Nová rozsáhlá video série vám představí nejkrásnější divadelní monology, které si získaly slávu na světových jevištích. Můžete se těšit na výběr výběr toho nejlepšího z dramatických textů v podání herců našeho souboru a režii Jakuba Šmída. Jako první se vám představí Tomáš Havlínek jako Chlestakov z Revizora, Viktor Dvořák jako Louis Aronson z Andělů v Americe a Petr Konáš jako Petr Švajcar z Neviditelného.



Nenechte si ujít nové díly a sledujte naše sociální sítě! Jsme na Facebooku, Instagramu i Youtube.